Android na Android – prebacivanje podataka

Prvi zadatak koji se mora napraviti je osigurati obvezan backup za sve podatke iz starog uređaja te napuniti oba mobitela na 100 % kako se ne bi prekinuo proces prebacivanja

Veselimo se kada kupimo novi mobilni uređaj, ali uvijek se susrećemo s istim problemom – prebacivanje svih podataka sa starog na novi mobitel! Prije nekoliko godina gotovo je bilo umijeće prebaciti sve podatke s jednoga na drugi uređaj, ali danas je to kudikamo jednostavnije i lakše. 

Prvi zadatak koji se mora napraviti je osigurati obvezan backup za sve podatke iz starog uređaja te napuniti oba mobitela na 100 % kako se ne bi prekinuo proces prebacivanja. Bilo bi poželjno i da oba uređaja budu spojena na WiFi mrežu jer će biti mnogo preuzimanja. 

Prebacivanje svih podataka na drugi uređaj je pokrenuto, ali ipak držite sve podatke na starom uređaju dok ne provjerite je li vam prebačeno sve što vam je potrebno. 

Opreza nikad dosta pa savjetujemo da se instaliraju dodatne aplikacije za backup kao što su Google Photos ili Google Drive. Takve aplikacije su izvrsne jer im možete pristupiti s bilo kojeg uređaja jednostavnom prijavom, a jednostavno ih je i skinuti na novi uređaj. 

Posljednjih nekoliko godina kompanija Google itekako je ulagala u svoje cloud mreže pa su tako i usavršili opciju backupa i vraćanja podataka. Samim time olakšano je prebacivanje podataka s jednoga na drugi uređaja s operacijskim sustavom Android. 

Ako se odlučite za sinkroniziranje podataka na Google Drive, svi vaši podaci bit će spremljeni na cloud. Opciju možete uključiti u postavkama svoga uređaja biranjem Google pa backup i automatski se sve spašava. Pri pokretanju novog uređaja Google će ponuditi i vraćanja svih opcija na novi uređaj. 

Time ste riješili pospremanje podataka na cloud te uspješno napravili backup kako biste u svakom trenutku mogli pristupiti svojim podacima. Nakon toga na novom uređaju treba dopustiti pristup backupu kako bi se podaci i aplikacije mogli uspješno prebaciti. 

Problem je i ponovno prijavljivanje u sve aplikacije koje ste koristili na svom starom uređaju. Mali problem move bits god onion aplikacija je činjenica da se u njih treba svaki put iznova ulogirati, no neke će aplikacije zapamtiti korisničke podatke. 

Kod nekih postoji mogućnost prijavljivanja putem računa na Googleu ili nekih od društvenih mreža, dok neke zahtijevaju upis korisničkog imena i lozinke. 

Ako se dalje mučite s prebacivanje podataka na svoj novi mobilni uređaj, nemojte očajavati – uvijek možete posjetiti nas i mi ćemo to uraditi za vas, brzo i jednostavno. 

U sljedećem blogu objasnit ćemo vam postupak prebacivanja podataka s uređaja sa sustavom Android na iPhone i obrnuto. 

Blog

Kako spriječiti pregrijavanje mobitela?

Kako spriječiti pregrijavanje mobitela?

Pregrijavanje mobitela uzrokuje njegov usporen rad, može dovesti do curenja baterije ili njezina učestalog pražnjenja te oštećenja procesora i grafičkog čipa. Srećom, postoje načini da se to spriječi, a uz naše savjete sigurno ćete izbjeći nepotrebne troškove....

Kako prepoznati kvar matične ploče?

Kako prepoznati kvar matične ploče?

Kada je matična ploča neispravna, mobitel se ne može pokrenuti. Ona je srce pametnog telefona jer su na njoj smješteni dijelovi prijeko potrebni za rad uređaja (procesor, memorijski čip, WiFi, mrežni i grafički čip). Dakle, upravo ona šalje sliku na ekran, spaja...

3 razloga zašto ne preskočiti ažuriranje

3 razloga zašto ne preskočiti ažuriranje

Ažuriranje je proces instalacije nove inačice operativnog sustava mobilnog telefona kojom se ispravljaju manjkavosti ili poboljšavaju pojedine funkcionalnosti uređaja. Sam proces traje tek nekoliko minuta (ovisno o veličini sustava i brzini internetske veze) pa ipak,...