3 razloga zašto ne preskočiti ažuriranje

Ažuriranje je proces instalacije nove inačice operativnog sustava mobilnog telefona kojom se ispravljaju manjkavosti ili poboljšavaju pojedine funkcionalnosti uređaja.

Sam proces traje tek nekoliko minuta (ovisno o veličini sustava i brzini internetske veze) pa ipak, neki korisnici ignoriraju obavijesti o dolasku nove verzije OS-a. Lijenost, neupućenost i skepsa, samo su neki od razloga tome. Zašto to ipak ne bi trebalo raditi, pročitajte u nastavku.

  1. Veća sigurnost

U procesu razvoja teško je predvidjeti mogu li i kako karakteristike sustava biti zloupotrijebljene. Stoga su programeri svako toliko prisiljeni mijenjati izvorni kod. Promjene koje unose djeluju kao svojevrsne zakrpe s obzirom na to da ispravljaju određenu ranjivost sustava. Sigurnosna ažuriranja način su njihove distribucije korisnicima. Dakle, želite li zaštititi svoje lozinke, osobne podatke i dragocjene fotografije, ne odugovlačite i preuzmite to ažuriranje koje u postavkama čeka svojih pet minuta.

  1. Unaprjeđenje sustava

Osim sigurnosnih poboljšanja, ažuriranja donose i nove funkcije, značajke te usluge koje nam omogućavaju da svakodnevno uživamo u najnovijim aplikacijama i programima. Zastarjeli, tj. neažurirani softver ne može ih pokrenuti jer nema tu snagu, a ako i uspije, brzo ćete se suočiti s problemima u radu. Kako biste zadržali odlično korisničko iskustvo, imperativ je ostati ukorak s vremenom. Stoga ne čekajte i prigrlite tehnološke inovacije u sklopu nadogradnje OS-a koje renomirani proizvođači uvode barem jednom godišnje.

  1. Bolja funkcionalnost uređaja

S vremenom se kao posljedica svakodnevnog i intenzivnog korištenja u uređaju nakupe bugovi koji smanje njegovu funkcionalnost. Upravo zbog toga iskusit ćemo zaostajanja, nasumično isključivanje uređaja, rušenje aplikacija, probleme u prikazu grafike i druge neugodnosti. Ažuriranja će te nedostatke popraviti te produljiti vijek trajanja baterije jer programeri korisnim promjenama koje unose u sustav uvijek pokušavaju povećati produktivnost uređaja.

Operativni sustavi nisu savršeni, ali svakim novim ažuriranjem korak su bliže savršenstvu. Nije baš da morate skočiti na prvu notifikaciju o dostupnosti novog sustava, ali nakon nekog vremena uputno ga je preuzeti jer su koristi za vaš uređaj brojne. Sam proces je jednostavan, a u slučaju bilo kakvih teškoća, slobodno nas posjetite da vidimo u čemu je problem.

Blog

Kako uštedjeti na servisu iPhonea?

Kako uštedjeti na servisu iPhonea?

Pred nama je nova era mobilne telefonije u kojoj se sve više pozornosti pridaje životnom vijeku uređaja. Od takve prakse, naravno, ne odstupa ni Apple čiji su se pametni telefoni pokazali itekako dugovječnima, o čemu smo već pisali. No, kako zubu vremena ne odolijeva...

O čemu ovisi životni vijek mobitela?

O čemu ovisi životni vijek mobitela?

Smartphone nije jeftina investicija pa ako za utrošeni novac želite dobar ulov, pri odabiru posebnu pozornost obratite na komponente koje utječu na njegov životni vijek. Pametni telefoni sve su “napucaniji” kako bi se korisniku omogućilo brže, bolje i lakše...

Kako ohladiti mobitel?

Kako ohladiti mobitel?

Ljeto je, temperature rastu iz dana u dan, a upozorenja o toplinskim valovima samo pristižu, ali i savjeti kako se u tim uvjetima ponašati. Osim kako rashladiti sebe, prijeko je potrebno znati i kako rashladiti svoj mobitel jer visoke temperature elektronici mogu...