3 razloga zašto ne preskočiti ažuriranje

Ažuriranje je proces instalacije nove inačice operativnog sustava mobilnog telefona kojom se ispravljaju manjkavosti ili poboljšavaju pojedine funkcionalnosti uređaja.

Sam proces traje tek nekoliko minuta (ovisno o veličini sustava i brzini internetske veze) pa ipak, neki korisnici ignoriraju obavijesti o dolasku nove verzije OS-a. Lijenost, neupućenost i skepsa, samo su neki od razloga tome. Zašto to ipak ne bi trebalo raditi, pročitajte u nastavku.

  1. Veća sigurnost

U procesu razvoja teško je predvidjeti mogu li i kako karakteristike sustava biti zloupotrijebljene. Stoga su programeri svako toliko prisiljeni mijenjati izvorni kod. Promjene koje unose djeluju kao svojevrsne zakrpe s obzirom na to da ispravljaju određenu ranjivost sustava. Sigurnosna ažuriranja način su njihove distribucije korisnicima. Dakle, želite li zaštititi svoje lozinke, osobne podatke i dragocjene fotografije, ne odugovlačite i preuzmite to ažuriranje koje u postavkama čeka svojih pet minuta.

  1. Unaprjeđenje sustava

Osim sigurnosnih poboljšanja, ažuriranja donose i nove funkcije, značajke te usluge koje nam omogućavaju da svakodnevno uživamo u najnovijim aplikacijama i programima. Zastarjeli, tj. neažurirani softver ne može ih pokrenuti jer nema tu snagu, a ako i uspije, brzo ćete se suočiti s problemima u radu. Kako biste zadržali odlično korisničko iskustvo, imperativ je ostati ukorak s vremenom. Stoga ne čekajte i prigrlite tehnološke inovacije u sklopu nadogradnje OS-a koje renomirani proizvođači uvode barem jednom godišnje.

  1. Bolja funkcionalnost uređaja

S vremenom se kao posljedica svakodnevnog i intenzivnog korištenja u uređaju nakupe bugovi koji smanje njegovu funkcionalnost. Upravo zbog toga iskusit ćemo zaostajanja, nasumično isključivanje uređaja, rušenje aplikacija, probleme u prikazu grafike i druge neugodnosti. Ažuriranja će te nedostatke popraviti te produljiti vijek trajanja baterije jer programeri korisnim promjenama koje unose u sustav uvijek pokušavaju povećati produktivnost uređaja.

Operativni sustavi nisu savršeni, ali svakim novim ažuriranjem korak su bliže savršenstvu. Nije baš da morate skočiti na prvu notifikaciju o dostupnosti novog sustava, ali nakon nekog vremena uputno ga je preuzeti jer su koristi za vaš uređaj brojne. Sam proces je jednostavan, a u slučaju bilo kakvih teškoća, slobodno nas posjetite da vidimo u čemu je problem.

Blog

Elektronika Smodlaka novi je nezavisni servis Applea za iPhone

Elektronika Smodlaka novi je nezavisni servis Applea za iPhone

Status Independent Repair Provider for Apple iPhone za korisnike znači da smo uslugu popravaka iPhone telefona podignuli na najvišu razinu Nakon tisuća Appleovih pametnih telefona koji su nam prošli kroz ruke od 2007. naovamo, korisnicima iPhoneova odlučili smo...

Kako spriječiti pregrijavanje mobitela?

Kako spriječiti pregrijavanje mobitela?

Pregrijavanje mobitela uzrokuje njegov usporen rad, može dovesti do curenja baterije ili njezina učestalog pražnjenja te oštećenja procesora i grafičkog čipa. Srećom, postoje načini da se to spriječi, a uz naše savjete sigurno ćete izbjeći nepotrebne troškove....

Kako prepoznati kvar matične ploče?

Kako prepoznati kvar matične ploče?

Kada je matična ploča neispravna, mobitel se ne može pokrenuti. Ona je srce pametnog telefona jer su na njoj smješteni dijelovi prijeko potrebni za rad uređaja (procesor, memorijski čip, WiFi, mrežni i grafički čip). Dakle, upravo ona šalje sliku na ekran, spaja...