Zamjena stakla i ekrana

Ekran i staklo osjetljive su točke mobilnog uređaja koje su u većoj mjeri izložene vanjskim pritiscima i mehaničkim utjecajima. Njihova je zamjena stoga jedna od najčešćih vrsta popravaka s kojima se susrećemo.

Mnogi se pritom pitaju je li u slučaju oštećenja potrebno mijenjati samo staklo ili kompletan ekran mobilnog uređaja. U konačnici, sve ovisi o modelu telefona i vrsti oštećenja.

Primjerice, današnji uređaji imaju ekran i staklo koji su spojeni u jednu cjelinu, što znači da je staklo zaljepljeno za ekran pa u dosta situacija, u slučaju pucanja komponente, treba zamijeniti cijeli ekran. Kompletni ekran potrebno je zamijeniti i kada su ispod pukotine vidljive crne mrlje, sjene ili izobličenja slike i boja. Ipak, ako je oštećenje ograničeno na staklo iznad ekrana potrebna je samo njegova zamjena pomoću specijaliziranih alata.

Koristimo originalne komponente kad god ih je moguće nabaviti. Međutim, bez obzira na vrstu popravka, naše zamijenjene komponente jednako su stabilne i, u većini slučajeva, približno ili čak jednako otporne kao originalne.