Kako spriječiti pregrijavanje mobitela?

Pregrijavanje mobitela uzrokuje njegov usporen rad, može dovesti do curenja baterije ili njezina učestalog pražnjenja te oštećenja procesora i grafičkog čipa. Srećom, postoje načini da se to spriječi, a uz naše savjete sigurno ćete izbjeći nepotrebne troškove.

Regulirajte rad aplikacija

Aplikacije obiluju pokretnim dijelovima, složenom grafikom i mnoge zahtijevaju prijenos u stvarnom vremenu. Zbog toga se stalno ažuriraju (čak i dok ih ne koristite). To procesor, bateriju, radnu memoriju i Wi-Fi stavlja pod konstantno opterećenje pa se uređaj zagrijava. Kako biste ga rashladili, onemogućite pozadinsko ažuriranje aplikacija, isključite ih kada nisu u upotrebi, a one koje vam ne trebaju, izbrišite.

Smanjite svjetlinu ekrana

Kad je vedar, sunčan dan, vidljivost ekrana je slabija nego inače. Mnogi tada priskaču starom triku s osvjetljenjem na najjače, a to “cijedi” bateriju i – posljedično – zagrijava uređaj. Dakle, ako ne morate, za pasjih vrućina ne „visite“ na mobitelu i smanjite svjetlinu ekrana da se smartphone, ionako osjetljiv na vrućinu, ne grije više nego što je potrebno.

Uklonite maskicu

Maska ekran čuva, ali za velikih vrućina može uređaju doći glave jer onemogućuje njegovo pasivno hlađenje. Zaštitne futrole rade se uglavnom od plastike, umjetne kože i drugih sintetičkih materijala koji ne “dišu”. Stoga zadržavaju toplinu generiranu radom uređaja, što može dovesti do pregrijavanja. Da se to ne dogodi, maskicu svako toliko uklonite. Na primjer, dok je mobitel na punjaču, dok se ne koristi ili kad primijetite da mu je temperatura porasla.

Drž’te se hlada

Smartphone izbjegavajte izlagati vrućini i nastojte ga što manje koristiti na visokim temperaturama. Ne nosite ga na plažu, ne ostavljajte ga na otvorenom niti u automobilu koje se ljeti začas užga, već ga smjestite daleko od sunca. Dok uživate u drugim aktivnostima, aktivirajte način rada u zrakoplovu, a ako ipak ne možete bez njega, izbjegavajte multitasking i svaka dva do tri sata radite pauze od minimalno pola sata kako bi se uređaj ohladio.

Ako primijetite da vam se telefon, unatoč svemu, pregrijava, reagirajte pravodobno i donesite nam ga u servis.

Blog

Detalji koje nikako ne treba zanemariti pri kupnji smartphonea

Detalji koje nikako ne treba zanemariti pri kupnji smartphonea

Tehnologija napreduje iz dana u dan pa ono što je jučer bila dobra prilika već danas ispada prosjek. Zahvaljujući rivalstvu velikih kompanija i konstantnim inovacijama tržište je preplavljeno modelima koji izgledom, ali i specifikacijama sve više nalikuju kao jaje...

Kako uštedjeti na servisu iPhonea?

Kako uštedjeti na servisu iPhonea?

Pred nama je nova era mobilne telefonije u kojoj se sve više pozornosti pridaje životnom vijeku uređaja. Od takve prakse, naravno, ne odstupa ni Apple čiji su se pametni telefoni pokazali itekako dugovječnima, o čemu smo već pisali. No, kako zubu vremena ne odolijeva...

O čemu ovisi životni vijek mobitela?

O čemu ovisi životni vijek mobitela?

Smartphone nije jeftina investicija pa ako za utrošeni novac želite dobar ulov, pri odabiru posebnu pozornost obratite na komponente koje utječu na njegov životni vijek. Pametni telefoni sve su “napucaniji” kako bi se korisniku omogućilo brže, bolje i lakše...