Kako spriječiti pregrijavanje mobitela?

Pregrijavanje mobitela uzrokuje njegov usporen rad, može dovesti do curenja baterije ili njezina učestalog pražnjenja te oštećenja procesora i grafičkog čipa. Srećom, postoje načini da se to spriječi, a uz naše savjete sigurno ćete izbjeći nepotrebne troškove.

Regulirajte rad aplikacija

Aplikacije obiluju pokretnim dijelovima, složenom grafikom i mnoge zahtijevaju prijenos u stvarnom vremenu. Zbog toga se stalno ažuriraju (čak i dok ih ne koristite). To procesor, bateriju, radnu memoriju i Wi-Fi stavlja pod konstantno opterećenje pa se uređaj zagrijava. Kako biste ga rashladili, onemogućite pozadinsko ažuriranje aplikacija, isključite ih kada nisu u upotrebi, a one koje vam ne trebaju, izbrišite.

Smanjite svjetlinu ekrana

Kad je vedar, sunčan dan, vidljivost ekrana je slabija nego inače. Mnogi tada priskaču starom triku s osvjetljenjem na najjače, a to “cijedi” bateriju i – posljedično – zagrijava uređaj. Dakle, ako ne morate, za pasjih vrućina ne „visite“ na mobitelu i smanjite svjetlinu ekrana da se smartphone, ionako osjetljiv na vrućinu, ne grije više nego što je potrebno.

Uklonite maskicu

Maska ekran čuva, ali za velikih vrućina može uređaju doći glave jer onemogućuje njegovo pasivno hlađenje. Zaštitne futrole rade se uglavnom od plastike, umjetne kože i drugih sintetičkih materijala koji ne “dišu”. Stoga zadržavaju toplinu generiranu radom uređaja, što može dovesti do pregrijavanja. Da se to ne dogodi, maskicu svako toliko uklonite. Na primjer, dok je mobitel na punjaču, dok se ne koristi ili kad primijetite da mu je temperatura porasla.

Drž’te se hlada

Smartphone izbjegavajte izlagati vrućini i nastojte ga što manje koristiti na visokim temperaturama. Ne nosite ga na plažu, ne ostavljajte ga na otvorenom niti u automobilu koje se ljeti začas užga, već ga smjestite daleko od sunca. Dok uživate u drugim aktivnostima, aktivirajte način rada u zrakoplovu, a ako ipak ne možete bez njega, izbjegavajte multitasking i svaka dva do tri sata radite pauze od minimalno pola sata kako bi se uređaj ohladio.

Ako primijetite da vam se telefon, unatoč svemu, pregrijava, reagirajte pravodobno i donesite nam ga u servis.

Blog

Elektronika Smodlaka novi je nezavisni servis Applea za iPhone

Elektronika Smodlaka novi je nezavisni servis Applea za iPhone

Status Independent Repair Provider for Apple iPhone za korisnike znači da smo uslugu popravaka iPhone telefona podignuli na najvišu razinu Nakon tisuća Appleovih pametnih telefona koji su nam prošli kroz ruke od 2007. naovamo, korisnicima iPhoneova odlučili smo...

Kako prepoznati kvar matične ploče?

Kako prepoznati kvar matične ploče?

Kada je matična ploča neispravna, mobitel se ne može pokrenuti. Ona je srce pametnog telefona jer su na njoj smješteni dijelovi prijeko potrebni za rad uređaja (procesor, memorijski čip, WiFi, mrežni i grafički čip). Dakle, upravo ona šalje sliku na ekran, spaja...

3 razloga zašto ne preskočiti ažuriranje

3 razloga zašto ne preskočiti ažuriranje

Ažuriranje je proces instalacije nove inačice operativnog sustava mobilnog telefona kojom se ispravljaju manjkavosti ili poboljšavaju pojedine funkcionalnosti uređaja. Sam proces traje tek nekoliko minuta (ovisno o veličini sustava i brzini internetske veze) pa ipak,...