Popravak matične ploče

Ako se telefon ne puni kako treba, ne možete ga uključiti ili nepravilno radi, a ekran i baterija su ispravni, vjerojatno je potreban popravak ili zamjena matične ploče.

Svaki mobitel u osnovi se sastoji od četiri komponente – kućišta, ekrana, baterije i matične ploče koja je njegov najvažniji dio. Na matičnu ploču u proizvodnji se leme elektronske komponente poput procesora, memorije, kondenzatora, otpornika (…), u matičnu ploču je programiran operativni sistem telefona, a ovisno o modelu tu se nalaze i podaci koje pohranjujemo. Jednostavno rečeno – matična ploča mobitela u biti je sam mobitel.
Kvar matične ploče mogu prouzročiti mehanička oštećenja, tekućina, visoke temperature, dotrajalost pojedinih komponenti poput baterije ili izloženost velikim opterećenjima.
Elektronika Smodlaka, zahvaljujući vrhunskoj dijagnostičkoj opremi, brzo i precizno će utvrditi gdje je nastao kvar na matičnoj ploči, zamijeniti neispravnu elektronsku komponentu ili ako je to potrebno i cijelu matičnu ploču.
Napominjemo da nam se s punim povjerenjem mogu obratiti vlasnici modela iPhone 7 kod kojih je kvar audio modula jedan od učestalih kvarova matične ploče. Dakle, ako na vašoj Sedmici ne radi zvuk i ne možete uključiti vanjski zvučnik neispravna je matična ploča. Elektronika Smodlaka bez ikakvih poteškoća će popraviti sporni audio modul.